Hoppa till sidans innehåll

Klagstorps IF- Genarps IF

14 AUG 2016 22:15
  • Uppdaterad: 14 AUG 2016 22:23

Då var det dags att väcka semesterslöa kroppar till liv och välkomna Genarps IF till Klagstorps IP. Tunga poäng på spel och personligen har jag inga förväntningar på seger, då vi inför dagens match har tre tunga avstängningar samt ett fåtal träningar med måttlig närvaro. Motståndarna har en match i benen och gör enligt utsago en bra insats mot topplaget Skabersjö, där man förlorar med uddamålet.
Michelinkioskens ene mästerkock, Johan, sjukskriver sig inför dagens match så jag känner mig nödgad att göra sporadiska inhopp för att hjälpa Jan med dagens bestyr. Utöver den klassiska menyn kan vi idag även erbjuda Gunillas hembakade kladdkaka med grädde och mandariner för blygsamma 10:-/portion. Lägg till kaffe för en femma och vi har förmodligen dagens mest prisvärda fika i norra Europa.
Matchen igång och från köksfönstret konstateras en trevlig och öppen start från båda lagen. Ett delvis sömndrucket Klagstorpsförsvar tar fel beslut i den 11:e min. och ett inspel friställer en anfallare som ensam rakar in 0-1 i öppen bur. Kanske var det den kalla dusch hemmaspelarna behövde för 10 min. senare bevittnar vi en Klagstorpshörna som är mycket nära att resultera och minuten senare en frispark i bra läge till vänster. Dardan drar iväg ett högt och hårt skott som seglar över målis till 1-1. Riktigt snyggt!
Genarp sticker upp med en farlig hörna och en bra chans någon min. senare innan firma Luftim och Bilal samspelar och Bilal avslutar med en härlig skruv ute från vänster. Den seglar lika snyggt in i bortre och grabbarna har vänt till 2-1 efter 30 spelade min. Klagstorp fortsätter med fint spel och innan paus är det Luftims tur att uppsöka dagens magiska yta ute till vänster. Ett lika vackert skott letar sig in i bortre och ta mig tusan så går vi till paus med 3-1 och hopp om poäng i dagens svåra match.
Vallfärd till kiosken där dagens meny gör succé. Mästerkocken och broflyktingen Jan bereder rätter till perfektion och kön emellanåt upp till en hel meter lång. Ett ständigt utbyte av varor och valutor där samtliga Klagstorpssupportrar är positivt överraskade över den första halvleken. Massorna återvänder till sidlinjen där det är dags för sista halvan.
Halvleken innehåller förutom tre bortdömda mål för offside, varav två var hemmalagets, öppet spel där grabbarna har bra koll på läget. Dardan och Asmir spelar sig sånär fram till ett friläge och Bilal är nära att utöka hemmaledningen genom ett fint genombrott. Genarp skapar även en del lägen men bra försvarsspel och en för dagen formidabel Alan i mål avvärjer samtliga med bravur. Bilal hinner även med att syna det röda kortet för protest och matchen slutar 3-1. 
Tre massiva poäng i kampen om fortsatt div. 5-spel och läge att blicka uppåt. Nästa batalj sker mot FC Österlen sön. 21/8 med avspark 14.00 på Sandskogens IP. 
Venha Klagstorp
Skribent: Bo Anders Larsson
Epost: This is a mailto link
Klagstorps IF - Fotboll
Torget
231 97 Klagstorp
Telefon: 041026465
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Klagstorps IF - Fotboll
Torget
23197 Klagstorp

Kontakt:
Tel: 041026465
E-post: This is a mailto link

Se all info