Hoppa till sidans innehåll

Skurups AIF - Klagstorps IF

19 JUN 2017 23:25
  • Uppdaterad: 19 JUN 2017 23:29

FATA MORGANA

Än en gång gjorde Skurups IP skäl för namnet Aztekastadion då värmen gjorde sig påtaglig. Inte heller någon svalkande vind att tala om, så det var heta förhållande som gällde. Mattan var dock prunkande grön och i fint skick och mottagandet som vanligt vänligt.

 Det var ett sargat Klagstorp, som med tre avstängningar och semesterfirande Dardan och Ardian, mönstrade följande avbytarbänk. Blerim, tränare Fredrik och två målvakter i form av Mackan och Valir.

Grabbarna börjar matchen riktigt bra, koncentrerat, bra rörlighet och fint passningsspel. Man lyckas dock inte skapa några hetare lägen och Skurup spelar efter hand upp sig. Bilal stukar tidigt foten, tvingas utgå och ersätts av Blerim. Värmen dominerar och domaren blåser till drickapaus efter ca en halvtimme. Det märks särskilt vid omställningar då vi vid några tillfällen har sju man på fel sida boll. Ett smart spelande försvar i form av Adnan, Mem och Bashkim löser dock det på ett lysande sätt. Nihad tacklas, faller illa och skadar armen. Även han tvingas utgå och in kommer Valir. Bästa läget skapar Blerim då han vänder runt och skjuter, men målis räddar. Halvtid och alle man in i skuggan.

Fredrik börjar värma upp bakom ena målet och domaren blåser igång andra halvlek. KIF börjar återigen bra och börjar skapa. Asmir in i 16 och ett inspel snett inåt hittar Pepe som återigen hittar buren och vi skriver 0-1. Viktigt och det kändes även rättvist.

Grabbarna skapar även en del hörnor och på en av dom går Bashkim in i duell med målvakten. Domaren bedömer det som bryskt och det gula kortet vädras. 60 spelade och anfall Skurup. Bollen in i 16 och ett skott/inlägg tar på handen på en försvarande Blerim. De gröna protesterar högljutt och  domaren pekar på punkten. Blerim är vansinnig och jag förstår honom.

Lite om den bedömningsdjungel som ligger till grund för handsregeln och dess tolkning. Grunden för själva bedömningen är AVSIKTEN. De tre bedömningsmomenten som skall tas hänsyn till är:

 -händernas position

-avståndet till bollen

- handens rörelse mot bollen (inte bollens rörelse mot handen)

För att inte göra det här till en avhandling så menar jag bara att avståndet är för kort (oväntad boll) för att Blerim hinner ha någon avsikt. Det räcker aldrig att enbart se till handens position.  Svårtolkat för domaren som måste ta ett snabbt beslut och skytten tofflar in 1-1 mitt i målet.

Så i den 69:e min. blir det dags för Fyffe att beträda den gröna mattan och klacken håller andan. Hemmalaget har jämnat ut spelet och till och med tagit över. Minuter efter sitt inhopp avvärjer coach en given hemmaledning och täcker till hörna. Faktum är att han står för ett stabilt inhopp och minuten senare är det nära igen. Ett farligt skott mot Alans högra stolprot och med fingerspetsarna lyckas han med en briljant räddning.

83 på klockan och Skurup avvärjer ett försök till KIF-anfall. Man drar en lång boll och en hemåtspringande Bashkim träffas av bollen. Domaren gör bedömningen att han avsiktligt stoppar bollen med handen, andra gula och avvisning. Resterande tio kämpar tappert och det är faktiskt så att vi lyckas skapa några hörnor mot slutet. På den sista hittar Bakis inlägg Haris och han drar på volley. Bollen över ribban och visslan förkunnar slutresultatet 1-1.

Sett till förutsättningarna är resultatet godkänt. Blir inte lättare på torsdag då vi gästas av Skabersjö IF och sista matchen innan sommaruppehållet. Avspark på Klagstorps IP 19.00.

Jalla Klagstorp

Skribent: Eduard Muzinic
Epost: Eduard This is a mailto link
Klagstorps IF - HA Div.5 Södra
Torget
231 97 Klagstorp
Telefon: 041026465
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Klagstorps IF - Fotboll
Torget
23197 Klagstorp

Kontakt:
Tel: 041026465
E-post: This is a mailto link

Se all info