Hoppa till sidans innehåll

Klagstorps IF - Genarps IF

03 SEP 2017 10:42
  • Uppdaterad: 03 SEP 2017 23:51

KLAGSTORP – GENARP

 

Det är väl bara att erkänna att inledningen på höstsäsongen inte gått som förväntat och att vi befinner oss i en svacka djupare än Marianergraven. Glädjen är borta, spelet är väck, rörligheten och viljan lika förlorade som en pingvin i Sahara. I den senaste hemmamatchen mot Bara inleder vi hyfsat för att sedan gå ner oss och förlusten skrivs till 0-4. Nästa kamp, mot Skivarp borta, gör vi enligt utsago inte heller någon vidare insats, förlust 0-1 i den 85:e min.

The bottom is nådd och det är bara att jobba sig upp mot ytan igen. Transferfönstret på vid gavel och Haris Rozajac har lämnat för Ö T Smygehuk och tanken är väl att han ska bistå i kampen om vidare div. 4-status. Vi kan även stolt presentera tre nyförvärv i form av Safet Zejnullahu, målvakt som senast tillhört Skegrie BK. Safet vaktade buren mot Skivarp och stod för en rad kvalificerade räddningar enligt expertisen på plats. Vidare till Arian Vejseli, kusin till Pepe och Luftim och som senast tillhört FK Besa i Landskrona och slutligen Arbnor Sopaj, en vindsnabb och teknisk spelare som tillhört MF Pelister men tränat med Malmö City FC. Tre fina nyförvärv som säkert kommer att växa ut till en tillgång för Klagstorps IF. Välkomna till klubben pågar! Då var väl frågan om vändningen skulle komma mot obesegrade serieledaren Genarps IF?

Kanske lite väl mycket att begära men faktum är att grabbarna börjar dagens match riktigt bra. Vi pressar och skapar en del lägen men inget som riktigt hotar. Genarps första anfall kommer i den 8:e min. och det leder fram till en hörna. Slagen från höger och en Genarpare går upp för nick. Han missar bollen och den tar i ryggen på Bashkim och in i mål. Flytet fortsätter och vi skriver 0-1.

KIF fortsätter att hålla spelet väl uppe men har svårt för att skapa några hetare lägen mot en välorganiserad och disciplinerad motståndare. Genarp skapar det bästa läget efter halvtimmen spelad men avslutet utanför Safets högra stolpe. Matchen är jämn och vi går till paus med 0-1.

Andra halvan i sin linda och Genarp går till anfall. Ett inspel från höger möts av ett distinkt avslut som sitter högt bakom Safet. 0-2 och en riktig smäll på  käften.

Det är lätt att ge upp i det här läget men all heder till KIF som fortsätter kämpa och håller matchen vid liv. 72 spelade och Baki hittar Pepe ute till höger. Han avancerar in i sexton och hittar en fri Dardan framför mål. Dardan rakar in 1-2, riktigt skönt och en välbehövlig boost.

Avslutningen blir även den jämn och det skapas en del lägen åt båda håll. Inget som resulterar och matchen slutar 1-2.

Jag tyckte det var höstens bästa insats och även om det blev ännu en förlust kändes det som en vändning. En bra insats mot en potent motståndare som säkert kommer att klara sig bra i fyran. Mycket glädjande var även uppförandet på och utanför planen. Det har sett riktigt bra ut de senaste matcherna och all heder åt alla inblandade. Fortsätter vi så här är jag övertygad om att avslutningen kommer att bli något mer lyckosam. Nästa omgång står vi över och vi gästas av Janstorps IF den 17/9, avspark 13.00 på IP.

Allez klagstorp

Skribent: Eduard Muzinic
Epost: This is a mailto link
Klagstorps IF - HA Div.5 Södra
Torget
231 97 Klagstorp
Telefon: 041026465
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Klagstorps IF - Fotboll
Torget
23197 Klagstorp

Kontakt:
Tel: 041026465
E-post: This is a mailto link

Se all info