Hoppa till sidans innehåll

Klagstorps IF - Skabersjö IF

23 JUN 2017 22:52
  • Skapad: 23 JUN 2017 22:52

GLAD MIDSOMMAR

Det var viktiga poäng på spel i toppstriden denna sköna försommarkväll på Klagstorps IP. När midsommartraditionen förespråkar sju sorters blomster, konstaterar vi ganska snart att vi kör en variant på detta och saknar sju spelare till kvällens drabbning. Mackan och Bilal på bänken, Fredrik bortrest, Baki avstängd, Adnan och Alan sållar sig till turisterna, Nihad armbrott i Skurup, ja endast den sanne optimisten trodde på ett positivt utfall. Som en av dom tänkte jag att detta kan ju gå, nu kör vi!

Det tog 6 min., sen ringde det bakom Valir. 0-1 och trots starten håller KIF spelet väl uppe och spelare efter förutsättningarna riktigt bra. Gästerna är dock vassare i offensiven och saknar inte lägen till utökning. Man har ett skott i stolpen, en stenhårt slagen frispark av före detta Minnesbergsbombaren som Valir får ut benet på och styr över ribban. Något senare även ett friläge men återigen en kanonräddning av Valir som håller oss kvar i matchen och vi tar rast med 0-1 i protokollet.

Andra halvan igång och en inbytt Bilal skapar en del lägen. Avsluten missar målet och istället är det Skabersjö, som inom loppet av 4 min., förintar den eventuella spänning som fanns. Man rinner igenom Klagstorpsförsvaret och lobbar in 0-2 och anfallet senare resulterar i 0-3. Kvarten före slut gör man ytterligare 2 mål på 2 min. och utökar ledningen till 0-5. Ett uppgivet Klagstorp får genom Pepe en chans att frisera siffrorna, men skottet klockrent i stolpen. Bollen ut till Bilal som ur snäv vinkel drar den i klykan.

Mackan in på topp mot slutet och han agerar verkligen inte som en målvakt. Rörelsemönstret är riktigt bekant men jag kan inte riktigt placera det. Så när jag vaknade i morse föll bitarna på plats – Horst Hrubesch. Anfallstanken från Hamburger SV och Västtyska landslaget. Varför gjorde vi inte det här bytet tidigare? Stürmern får dock inte tillräckligt med tid att göra avtryck i matchen och den slutar således 0-5.

Inte mycket att säga om, mer än att om vi har ambitioner om en topplacering, så var detta helt fel match att gå in i under dessa omständigheter. Bara att gilla läget och se fram emot en spännande höst. Positivt med uppförandet på och utanför planen och skönt att slippa den skånska flaggan i matchrapporten. Slapp flaggan gjorde inte matchen Torna Hällestads IF – Askeröds IF, där det bokfördes inte mindre än 9 gula och tre röda kort. Alla har vi våra dagar.

HA EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR KLAGSTORP

Skribent: Eduard Muzinic
Epost: This is a mailto link
Klagstorps IF - HA Div.5 Södra
Torget
231 97 Klagstorp
Telefon: 041026465
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Klagstorps IF - Fotboll
Torget
23197 Klagstorp

Kontakt:
Tel: 041026465
E-post: This is a mailto link

Se all info