Hoppa till sidans innehåll

Byacupen 2016

03 JUL 2016 23:14
  • Skapad: 03 JUL 2016 23:14

BYACUPEN 2016

Det var ett regnigt Smygehamn som väntade deltagarna i 2016-års upplaga av Byacupen.  Fem lag skulle göra upp om bucklan och kravet är att spelarna i respektive lag måste ha spelat tävlingsmatch för föreningen för att få deltaga. Stora Beddinge är undantaget regeln då de annars inte haft möjlighet att få ihop ett lag och det ökar ju också chanserna att denna trevliga tradition fortlever. Matchtiden är satt till 2x12 min och man spelar en rak serie där alla lag möts.

 

Följande Klagstorpslegendarer utgjorde årets trupp med början med den övre raden från vänster:    Anders  ”Svinaryktaren” Dahlberg      Gert Arne ”Hjärtat” Persson - förutom två år i Gylle, tillhörde han föreningen i 24 år och är än idag aktiv spelare i Gylle.      Jonas  ”Direktören”  Tunestål        Magnus  ”Traumat”  Sjöström               Erne  ”Pornofilosofen”  Persson   -  Coach för oldboyslaget och med ett gediget förflutet i föreningen. Som spelare 73-75,  återvände efter 16 års bortavaro för att spela ytterligare 7 säsonger och gjorde sin sista match vid 51 års ålder. Verkade även som målvaktstränare 94-95 och även 2 sejourer som ordförande.     Krister  ”Dubbeldildo”  Thell  -  började spela boll i föreningen som 6-åring och förutom 2 år i Anderslöv, trogen Klagstorp fram till 2004.  Håkan  ”Hammaren”  Olsson  -  tillhörde Klagstorp  90-93 och minns den goda gemenskapen inom föreningen.   Göran  ”Dildo”  Thell  -  började som 9-åring spela i P10-laget och var aktiv i föreningen i nästan 20 år. Utgör tillsammans med ”Dubbeldildo” supergruppen The Flying Dildos. 

Nedre raden från vänster:  Christian  ”Målsprutan”  Granlund  -  notorisk målskytt 90-96 och tillhörde även Rynge 2003-2006.   Fredrik  ”Fyffmeister”  Johansson  -  ännu aktiv som tränare i föreningen och gjorde mellan åren 1988-2014 uppemot 900 matcher i Klagstorpströjan.   Roger  ”Bagarn”  Eltén  -  tillhörde KIF 91-98.  Erik  ”Läder”  Hansson  -  började spela som 8-åring och var trogen klubben fram till 95. Senare vidtog studier och ett intresse för skytte växte fram. Framhåller även han att gemenskapen inom föreningen var en faktor som gjorde att folk trivdes tillsammans med den hårda men hjärtliga tonen som råder än idag.   Magnus  ”Mackan”  Persson  -  aktiv som målvakt än idag, spelade inledninsvis i Anderslöv på grund av åldersgrupp och förutom 2 år i Lilla Beddinge 2004-2005, trogen KIF med uppemot 300 matcher i B-laget och ett otal matcher som A-lagsmålvakt.   Lars David  ”Lassie”  Larsson  -  aktiv som spelare 1997-2000. Fattas på bilden gör en sent ankommen Lars  ”Iniesta” Persson  - nuvarande ordförande och med flertalet år i KIF-tröjan. Spelade även högre upp i seriesystemet för bland annat IFK Trelleborg och räknas väl som en av de bättre spelarna,om inte den bäste, som någonsin burit en Klagstortröja.

KIF är först ut i en match mot Stora Beddinge. Göran Thell ser med två vackra avslut till att ge boysen ledningen med 2-0 innan motståndarna med en känslig lobb fastställer slutresultatet till 2-1. Välbehövlig vila på bänken tillsammans med trogna supportrar som stöttar med mer eller mindre glada tillrop såsom:    - Spring då din tjocke jä-el!

 

I nästa kamp möts ÖT Smygehuk och Gislöv och här är förutsättningarna vitt skilda. Gislöv mönstrar 10 tappra krigare medan ÖT förfogar över en trupp med 20 spelare. Ett rörligare ÖT besegrar Gislöv med 1-0 och det är åter dags för KIF.

Denna gång ett derby mot Lilla Beddinge, ett bollskickligt gäng anförda av Kent  ”Slaktaren” Andersson och via ett självmål av Fyffmeister  och ett snyggt andramål besegras KIF med siffrorna 2-0. En svidande förlust  och två avslutande segrar är nödvändiga för att lägga beslag på bucklan.

 

Nästa batalj står mellan ÖT Smygehuk och Stora Beddinge där ett heroiskt kämpande Beddinge lyckas hålla 0-0 tiden ut.

Efter en stärkande stänkare från Per Olofs goodybag blåser domare Isak igång matchen mellan Gislöv och Lilla Beddinge. De 10 röda krigarna kontrar tidigt in 1-0 och med ett lobbskott från distans betvingar man KIFs banemän med 2-0.

 

Så till en direkt avgörande kamp för KIFs del.  ÖT Smygehuk på andra halvan och gynnade av de många möjligheterna till byten pressar man på för ett ledningsmål. Det kommer också till sist när ett snyggt avslut i Mackans vänstra kryss leder till 1-0 som även blir slutresultat. Iniesta kommer in i slutet av matchen och bidrar med kreativt passningsspel, något som dock inte leder till några hetare chanser.

 

 

 

Beddingederbyt var nästa på programmet och där tar Lilla tidigt ledningen med 1-0 och ser ut att ta med sig tre tunga poäng i kampen om trofén. Men med matchens sista spark kvitterar Stora, via målvaktens händer och derbyt slutar oavgjort.

 

KIFs avslutande match spelas mot Gislöv och med Iniesta från start tar boysen kommandot och för spelet. Ett fint anfall slutar med att Hjärtat rivs ner och det döms straff. Fyffmeister stegar fram men luras av en avvaktande målvakt som räddar skottet.  Stärkta av drickan vid sidlinjen fortsätter pressen och uppoffrande spel från ordförande leder till ett inlägg från vänsterkanten som möts av målsprutan Christians panna. Målvakten räddar men returen slår målsprutan själv in och visar prov på högt tekniskt kunnande. Seger med 1-0 och slutfacit blir 2 segrar och två förluster.

 

 

I en direkt avgörande match om bucklan ställs ÖT Smygehuk mot Lilla Beddinge. Beddinge behöver en 3-0-seger för att gå om men det är ÖT som har det mesta av spelet och matchen slutar 0-0.

I den avslutande kampen tvingas ett sargat Gislöv lämna WO och Stora Beddinge tilldöms segern med 3-0. Således står ÖT som slutsegrare i 2016-års Byacup med 8p. KIF slutar tvåa med 6p, Stora och Lilla 5p och Gislöv 3p. Sammantaget en trevlig eftermiddag med bandagerade knän, brustna baksidor och diverse andra skador på medelålders män i sina bästa dagar. Alltsammans nersköljt med allsköns spiritus, med andra ord, Byacupen när den är som bäst!

Kvällens gille på Klagstorps IP bjöd på kulinarisk extravaganza i form av grillat, en härlig potatisröra, sallad och såser. Allehanda dryckjom slank givetvis också ner i ett tempo som inte sågs i dagens matcher och tillsammans med minnen och anekdoter från förr blev det en strålande avslutning på dagen. En av höjdpunkterna var när Bertil delade med sig av en nattlig sängkammarberättelse och skratten ekade över slätten. Ett försök att skriftligen försöka återberätta det hela kommer inte att göra historien rättvisa så jag avstår därmed men jag är säker på att Bertil gärna delar med sig till den som är nyfiken.

 

 

 

En lurig Fyffmeister och en ordförandes jobb tar aldrig slut. Här får vi också svaret på varför Lars besitter posten, han rensar ogräs samtidigt som han pratar i telefon, en uppvisning i multitasking på hög nivå, något som övriga styrelsemedlemmar inte är i närheten av. 

 

Kvällen avslutas i rejäl salongsberusning och Janne kommer med det lysande förslaget om fortsatt festande på raggarklubben. Klart vi ska festa vidare och det rings efter skjuts. Under tiden försöker den lille förnuftsmannen på höger axel övertala den lille festdjävulen på vänster att det med största sannolikhet inte är en lysande idé att följa med. När skjutsen dyker upp i form av ärkeängeln Gunilla har den lille förnuftsmannen segrat och jag beslutar mig för att ta förväl av sällskapet. Dags för denne kroaten att dingla hem längs Storgatan och hemkommen (höll på att somna utanför ytterdörren) slår fyllehungern till. Hittar ett hamburgerbröd i skafferiet och med en vetenskapsmans slutledningsförmåga konkluderar jag att det måste finnas en hamburgare någonstans. Efter åtskilligt  letande i kylskåpet, minns att jag tänkte det var lättare att hitta Usama, finner jag slutligen ett foliepaket innehållande en hamburgare. En ostskiva och lite dressing avslutar beredningen och text-tvn avslöjar att Tyskland slagit ut Italien på straffar. Med en sista kraftansträngning lyckas jag trycka ut en cm tandkräm på borsten och dra några tag samtidigt som tanken slår mig att det var en jä-la tur att jag inte följde med till raggarkluben.

GOD NATT KLAGSTORP

Skribent: Eduard Muzinic
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Klagstorps IF - Fotboll
Torget
23197 Klagstorp

Kontakt:
Tel: 041026465
E-post: This is a mailto link

Se all info