Hoppa till sidans innehåll

Klagstorps IF - Janstorps AIF

17 SEP 2017 22:28
Seger i dagens svåra hemmamatch mot Janstorps AIF just nu på kvalplats för kvalspel till division 4. Klagstorps IF segrade med 4-1 efter 1-1 i paus. På bilden ses 4 st målskyttar för Klagstorps IF Reportage följer
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 11:10

KIF – JANSTORPS AIF

Det var säkerligen ett revanschsuget och högmotiverat Janstorp som gästade IP denna soliga söndag. För Klagstorps del var frågan om trendbrottet från förra matchen var något som indikerade en ljusning på den annars ganska mörka horisonten.

Den första kvarten gick helt och hållet i bortalagets favör som satte press och skapade ett par chanser och några frisparkar i bra lägen. KIF hade svårt att etablera något vidare spel utan fick mest inrikta sig på försvar.

Med tålamod och kämpatakter tar sig KIF sakta men säkert in i matchen. Arbnor, Klaggans egen Hazard, skördar framgångar längs vänsterkanten och matar sexton med inlägg. Det första tas emot av Dardan och en behärskad bredsida träffar stolpen. Nästa har samma adressat och denna gång är det Fifaklass. En hög karatespark stoppar bollbanan och medan kulan fortfarande är i luften, snurrar Dardan ett varv runt sin egen axel för att komma rätt till bollen och smäller in en volley till 1-0. Hög klass på den!

KIF fortsätter att spela bra, så därför kom det som en kalldusch när ett skott från distans slinker mellan fingrarna på Valir. 25 spelade och 1-1. Hemmapressen fortsättet, men förutom en dubbelhörna och en farlig nick från Granit, så är det inget som riktigt utmanar och likaläget står sig i paus.

Andra halvan igång och en pigg Bilal skapar bra lägen, men avsluten vill sig inte riktigt. Men någon som vill på riktigt är Pepe, som utmanar bortaförsvaret med ständiga attacker längs högerkanten. Blerim möter ett av inläggen, nicken över. När det inte finns läge att servera andra, utmanar han själv och är nära att få med sig en straffspark när han rivs ner i sexton.

KIF har nu tagit över helt och spelar emellanåt riktig propagandafotboll. Högt bolltempo, härlig rörlighet, ja en fröjd att bevittna och ljusår från höstens inledande matcher. 79 på klockan och ett inlägg från Pepe tas emot av Granit. Han tittar upp och med en vacker bredsida placerar han lädret upp i målvaktens vänstra kryss. Lika snyggt som välförtjänt och 2-1.

Minuter senare en Klagstorpshörna som Pepe slår kort till Dardan. Inspelet hittar Baki som med som med vänster bredsida placerar bollen i målis högra gavel. Proppen ur och 3-1. Pepe får välförtjänt kröna en strålande halvlek med att smälla in slutresultatet 4-1 innanför vänster stolprot.

Helt klart en av årets bättre insatser och ett bevis på att grabbarnas högsta nivå är riktigt imponerande. Detta skapar även en spännande upptakt till söndagens El Plastico mot Anderslövs BoIK. Återigen ställs vi mot en revanschsugen och högmotiverad motståndare, en drabbning ingen vill missa. Avspark 13.00 på Anderslövs IP.

AVANTI KLAGSTORP

Skribent: Eduard Muzinic
Epost: This is a mailto link
Klagstorps IF - HA Div.6 Södra
Sedelvägen 13
231 55 Trelleborg
Telefon: 041026465
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Klagstorps IF - Fotboll
Fredrik Johansson, Sedelvägen 13
23155 Trelleborg

Besöksadress:
Källstopsvägen 11-0
23197 Klagstorp

Kontakt:
Tel: 041026465
E-post: This is a mailto link

Se all info