Hoppa till sidans innehåll

Corona/Covid-19 200325

25 MAR 2020 20:52
  • Skapad: 25 MAR 2020 20:52

Uppdatering gällande Corona/covid19

Uppdaterad 2020-03-25

Nya förtydligande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har kommit: idrott och träningsaktiviteter kan fortsätta, men med försiktighet. Träning utomhus är att föredra.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Deras rekommendationer är även att träningar, matcher eller lokala cuper inte behöver ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Folkhälsomyndigheten ger i rekommendationerna för idrott ett antal råd inom fem olika områden, som riktar sig direkt till Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen. Följande områden finns med:

  • Generella råd
  • Inomhusaktiviteter
  • Utomhusaktiviteter
  • Aktiviteter för äldre
  • Cuper, tävlingar och matcher

Råden inom respektive område kan läsas här

Folkhälsomyndigheten har även sedan tidigare en checklista för riskbedömning av mindre evenemang, exempelvis träningar och andra idrottsaktiviteter. De nya rekommendationerna är förtydligande information för att ännu bättre hjälpa idrottsföreningar att ta beslut om sin egen verksamhet.

Precis som tidigare tar Skånes Fotbollförbund beslut utifrån den information som kommer från Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbund, Folkhälsomyndigheten samt Regeringen. Utifrån denna förtydligade information från Folkhälsomyndigheten, som direkt riktar sig till idrotten, rekommenderar Skånes FF följande (uppdaterad 2020-03-25):

Ovan är Skånes FF:s rekommendationer men det är upp till varje förening att fatta beslut utifrån de rekommendationer och riktlinjer som lämnats. Riktlinjer och rekommendationer som kan komma att ändras med kort varsel.

Vi hänvisar även till Svenska Fotbollförbundet sida gällande Coronaviruset som finns HÄR och som uppdateras kontinuerligt.

Aktiviteter arrangerade av Skånes Fotbollförbund som i dagsläget påverkas (2020-03-25)

  • Samtliga kurser som Skånes Fotbollförbund arrangerar eller är medarrangör till är tills vidare inställda eller framskjutna. Detta gäller bland annat STU samlingar, tränarkurser och domarutbildningar såväl de som är i Skånes FF:s regi som de som genomförs ute i föreningarna där Skånes FF medverkar som utbildare/instruktör. Vad gäller specifikt vår STU-verksamhet är att samtliga inplanerade STU-samlingar under perioden 13 mars – 24 april är framskjutna. Vi informerar nu efterhand berörda spelare och föreningar om förändringarna – och de nya STU-tillfällena
  • DM-tävlingarnas cupspel är tills vidare uppskjutet
  • Svenska Fotbollförbundet för just nu tillsammans med samtliga distriktsförbund en diskussion om när distriktens seriespel på senior, barn- och ungdomssidan kan starta. Det kommer att komma beslut i frågan tidigast torsdag 26/3 förmiddag och det publiceras då på vår hemsida.

Besök på vårt kansli i Malmö:

Skånes Fotbollförbund avråder från besök på vårt kansli under den tid som nuvarande corona/covid19 smitta pågår. Vi tar ej tillsvidare emot oanmälda besök, detta för allas vårt bästa. Vi hänvisar till telefon och mail.

Det går fortfarande att boka besök med tjänsteman på kansliet, ni kommer då tillsammans överens om hur och på vilket sätt ni skall genomföra besöket.

Peter Ekvall

VD Skånes Fotbollförbund

Skribent: Bo Anders Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Klagstorps IF - Fotboll
Fredrik Johansson, Sedelvägen 13
23155 Trelleborg

Besöksadress:
Källstopsvägen 11-0
23197 Klagstorp

Kontakt:
Tel: 041026465
E-post: This is a mailto link

Se all info